Nairobikoll!

Fler surfar med mobil än med dator i städerna

Posted on: 9 oktober 2012

Konsultföretaget McKinsey & Company redovisade härom dagen resultatet av en spännande enkät, bland 15 000 personer i 19 städer i subsahariska Afrika. Att en majoritet av de tillfrågade använt internet den senaste månaden är inte så överraskande. Vi vet ju att det är långt fler människor som använder nätet, än som har internet i hem, skola eller på jobbet. Spännande är däremot att av dem som använder nätet dagligen, är det fler som gör det via mobiltelefon, än via dator (stationär eller bärbar) eller surfplatta.

Första generationens afrikanska (sms-baserade) mobiltjänster har, kan man tänka, gjort mobil till standard-enheten för de flesta nätnvändare.

Jag har tyvärr inte lyckats komma över originalrapporten. McKinsey & Company släpper den inte till frilansar, utan bara till anställda på företag, som ”kan vara potentiella framtida kunder”, får jag veta i ett mejl. Om någon har den vill jag gärna låna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om mig

Jag är frilansande journalist och konceptutvecklare.
Kontaktuppgifter: leowallentin.se

Kvitter

Arkiv

%d bloggare gillar detta: