Nairobikoll!

Varför reser man? First Class to Robben Island

Posted on: 10 maj 2009

robben_island
Sjukaste annonsen: Lyxkryssning till Robben Island. Från South African Airlines flygtidning. Får mig att åter börja fundera på varför vi reser, egentligen. Jag kan inte bara hoovra över Robben Island i Google Earth om jag vill, utan dessutom gå virtuella turer där på nätet, och läsa mig till tio gånger så mycket om öns historia på de timmar den guidade turen tar. Så varför åker jag dit? Och varför blir jag tjock i halsen av djupt berörd av att se fängelset först när jag står framför det? Är det kulturellt betingat att värdera det fysiska mötet med en plats/människa så mycket högre än mötet genom berättelser/virtuella världar? Eller något inprogrammerat i oss människor?

Relaterat:

Suddigt mobilfoto, svårt att fota med telefonen på planet utan att personalen ser och samtidigt hitta bra belysning.

2 svar till "Varför reser man? First Class to Robben Island"

Hej! grymt tänkande bakom denna annons! Har själv tänkt i dessa banor flera gånger och jag tror faktiskt att det är så att vi människor måste ”känna” på den riktiga platsen istället bara för att se den virtuellt!
Det tål att tänkas på 🙂

Jepp. Och vi lär inte få svaret förrän tidigast när en generation digitala natives växer upp. Och kanske inte ens då, eftersom de bär en massa av våra kulturella värderingar med sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om mig

Jag är frilansande journalist och konceptutvecklare.
Kontaktuppgifter: leowallentin.se

Kvitter

Arkiv

%d bloggare gillar detta: