Nairobikoll!

It’s the Hague

Posted on: 13 februari 2009

dsc003521
OT: Höga kenyanska politiker, ministrar och parlamentsledamöter kommer med stor sannolikhet att hamna inför ICC i Haag, för att ha sponsrat och hetsat till våld. Parlamentet röstade just nej till en grundlagsändring som hade krävts för att kunna inrätta de särskilda tribunaler som var ett krav från medlarna efter krisen. En lista med namn på misstänkta uppviglare finns hos chefsmedlaren Kofi Annan och kommer att lämnas till internationella domstolen i Haag den 1 mars.

Efter att Kofi Annan i ett uttalande sagt att överenskommelsen från ett år sedan fortfarande gäller, är den enda utvägen för regeringen och president Kibaki att snabbt upplösa parlamentet och sedan sammankalla det på nytt, för att kunna få till stånd en ny omröstning. Det räcker dock inte att alla som röstade blankt eller var frånvarande i går då röstar ja – dessutom måste en fjärdedel av dem som röstade nej ändra sig, så det är ytterst osannolikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om mig

Jag är frilansande journalist och konceptutvecklare.
Kontaktuppgifter: leowallentin.se

Kvitter

Arkiv

%d bloggare gillar detta: