Nairobikoll!

Frälsningsarmén vs musikfestival i Kangemi

Posted on: 27 augusti 2008

Vi var på en rätt skön festival i Kangemi i helgen. Mest lokala förmågor, och rätt mycket sing-back, men ändå… Kunde tyvärr inte stanna länge nog att se (men fick träffa) dragplåstret, spoken word-artisten Tim Muroa.

Däremot fick jag uppleva dagens absurdaste ögonblick, när Frälsningsarmén med pukor och trumpeter och ogillande uppsyn marscherade rakt genom publikhavet, mitt framför scenen med den, antar jag, i deras öron högst dekadenta musiken. (Filmade en del av den underbara scenen, ska försöka ladda upp filmen tillsammans med fler bilder så snart internetuppkopplingen tillåter.)

Kangemi är en klart charmig stadsdel, och den enda av Nairobis fattigare stadsdelar som inte slogs sönder under eftervalsvåldet. Extra bonus att jag, förutom en utmärkt spade, lyckades köpa säsong fyra av The L Word mitt på gatan. (L Word kan inte visas i Kenya. Homosexualitet är förbjudet och har 14 års fängelse på straffskslan. Buffy the Vampire Slayer stoppades mitt i en säsong efter att två tjejer hade kyssts i bild).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om mig

Jag är frilansande journalist och konceptutvecklare.
Kontaktuppgifter: leowallentin.se

Kvitter

Arkiv

%d bloggare gillar detta: