Nairobikoll!

Mobiltelefonspel mot Aids

Posted on: 3 juli 2008

Mobiltelefonspel för att öka medvetenheten om HIV/Aids bland ungdomar? Jag är inte riktigt övertygad, men Games4Life gör ett försök, med tre spel, varav två kräver mobiltelefoner med Javastöd. Problemet med hippa, coola edutainment-spel i Sverige brukar väl vara att ungdomarna i målgruppen kan lukta sig till en vuxen människas pedagogiska ansatser på två mils avstånd. Möjligen är den kenyanska ungdomskulturen mer tillåtande, men jag är inte helt övertygad.

Oavsett vilket genomslaget blir så är initiativet intressant. Nästan alla här har en mobiltelefon, och telefonerna används till mycket – att sköta betalningar, etc. En mobilcentrerad underhållningsindustri i Ostasien-stil känns inte helt långt borta.

Sedan kan man bara applådera varje initiativ till att tala om HIV/Aids. Av någon anledning är det märkligt tyst om sjukdomen i Kenya. Daily Nations helgbilaga förra veckan hade en omslag med en dramatisk bild och en braskande rubrik: ”An very serious disease”. En storstatsning på attt bevaka epidemin? Nej, artikeln visade sig handla om diabetes… (Därmed inte sagt att diabetes inte är en allvarlig sjukdom).

Dags att snabbt posta det här inlägget medan jag har internetuppkoppling hemifrån – det är första gången på tre dagar.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om mig

Jag är frilansande journalist och konceptutvecklare.
Kontaktuppgifter: leowallentin.se

Kvitter

Arkiv

%d bloggare gillar detta: